Sposób przygotowania

Ziemniaki myjemy, wkładamy do piekarnika na około godzinę aż się upieką. Jak będą gotowe, to nuż sam wejdzie do środka. Muszą być duże, tak 4-5 sztuk na kg

Sos:

Na oliwie smażymy mięso z porami, oregano, pieprzem, posiekaną papryką. Po 20 minutach dodajemy fasolkę z puszki i pomidory i dusimy jeszcze 15 minut. Są czasem gotowe fasolki w pomidorach więc można dać zamiast osobno fasoli i pomidorów.

Na 2 minuty przed końcem dajemy posiekany czosnek i gotowe.

Ziemniaki wyjmujemy i lekko rozgniatamy środek na boki by weszło nadzienie, którym zalewamy ziemniaka.

Posypujemy na wierzchu parmezanem lub serem żółtym.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    niezłe
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Marta98

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    apetyczne danie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    palce lizać :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !