Sposób przygotowania

ciasto: z wody , mleka , cukru , soli , drożdży , 1 szklanki mąki zrobić rozczyn, jak podrośnie dodać resztę składników zagnieść ciasto , wyrabiać tak długo aż będzie odstawać od rąk, odstawić w ciepłe miejsce i przykryć ściereczką, gdy podrośnie nabierać kawałki ciasta, i dawać w środek po dwie łyżeczki aroni i łyżeczkę cukru. zawjać bułeczki. i układać na wysmarowaną formę olejem i odstawić niech wyrosną i piec na złoty kolor i po wyciągnięciu z piekarnika gorące smarować lukrem przygotowanym z 3 łyżek cukru i 3 łyżek ciepłej wody.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Widać, że są bardzo puszyste, super.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bejciu24

    pomysł na moją aronię z działki
  • 1
    original
    Opublikowano

    miki47

    pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wygladaja jak jagodzianki, pycha.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomek13

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    agogo2

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mniam! chętnie bym taką zjadła
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    manaika

    pycha!
  • 2
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    pyszne takie domowe
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    z aronią super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    bardzo apetyczne bułeczki i tak ładnie wyrosły

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !