Sposób przygotowania

Przygotowujemy marynatę do mięsa: 2 ząbki czosnku przeciskamy przez praskę, dodajemy wszystkie przyprawy i oliwę - tyle aby powstała kremowa konsystencja. Wszystko mieszamy i odstawiamy na bok. Schab myjemy, nacinamy go długim nożem wzdłuż (na wylot) aby powstał nam \"rękaw\". W powstały otwór wkładamy śliwki. Następnie 3 ząbki czosnku kroimy w małe słupki, nacinamy cienkim nożem otwory w mięsie i wtykamy w nie czosnek. Mięso przekładamy do rękawa pieczeniowego, nacieramy przygotowaną wcześniej marynatą i pozostawiamy w lodówce na 12 godz. Pieczmy godzinę- przez pierwsze 30 min. w temp. 180 stopni, po upłynięciu tego czasu zmniejszamy ją do 160 stopni.
Smacznego ;)

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !