Sposób przygotowania

Jedna z odmian zupy pomidorowej . Robiona z pulpy pomidorowej , a nie z przecieru pomidorowego .
Mięso , oczyszczone warzywa, ziele angielskie, liście laurowe, przyprawę do zup – zalać wodą i gotować 45 minut ( jeśli mięso nie jest dostatecznie miękkie to trochę dłużej ). Wyjąć mięso i warzywa z wywaru. Do wrzącego rosołu dodać pulpę pomidorową , Zagotować . Doprawić pieprzem , przyprawą do zup i w miarę potrzeby cukrem . Osobno ugotować na sypko ryż . Kłaść na talerzu porcję ryżu , oblewać zupą . Dodać śmietankę .

Mięso z zupy przekroić na porcje ( 2 ) i podać jako sztukamięs z warzywami i musztarda lub chrzanem lub w sosie koperkowym , musztardowym lub chrzanowym .
Można też takie mięso ostudzić i traktować jak delikatną wędlinę na kanapki .
Warzywa można użyć do zrobienia prostej sałatki jarzynowej .

Komentarze

  • 4
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    smaczna
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubimy zupę pomidorową ,wypróbuję twój przepis,bo ja robię trochę inaczej
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    ja tez robie inaczej ale pewnie tak samo pysznie jak ty
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    Uwielbiam pomidorową ...smaczności :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !