Sposób przygotowania

Taka odmiana gulaszu. A dlaczego ,, diabelska ‘ nazwa? . Nie mam pojęcia. Zawsze znałam ten gulasz pod taką nazwą . Chyba chodzi tylko o to , że jak się go odpowiednio doprawi to jest hu hu , ale przede wszystkim jest on ,, diabelnie „ smaczny . Ekonomiczny .
Mięso pokroić w kostkę . Wrzucić na miseczkę . Polać 2 łyżkami oliwy, 1 łyżką sosu sojowego. Posypać mieloną papryką i pieprzem . Wsypać mąkę ( 3-4 łyżki ) i obtoczyć mięso w przyprawach i mące . Zostawić na 30 minut. Strząsnąć nadmiar mąki . Smażyć na rozgrzanej oliwie na rumiano ( uwaga – mąka lubi się przypalać ). Przełożyć do garnka. Dorzucić pokrojone w piórka cebule, suszone grzyby, pokrojone w plasterki i podsmażone na rumiano pieczarki , 1 kostkę bulionową . Zalać wodą i dusić do miękkości mięsa. Wyjąć suszone grzyby , pokroić w paseczki i powrotem włożyć do gulaszu. Marchewkę pokroić w plasterki. Kapustę usiekać w grubą kostkę . Kapustę i marchewkę zalać wodą , dodać drugą kostkę bulionową . gotować ok. 1 godziny. Odcedzić . Włożyć kapustę do gulaszu . Wymieszać . Dusić jeszcze 30 minut. Doprawić do smaku papryką , pieprzem , sosem sojowym . ( jeśli ktoś lubi można dodać trochę przecieru pomidorowego ). Gulasz powinien być gęsty i pikantny.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    takiej diablicy jak ja to nawet pasuje :-)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Hi hi- Ty nie jesteś ,, diablica \" tylko czrujesz na grzybowo- i to jak czarujesz - na mnie urok rzuciłaś już dawno .

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !