Sposób przygotowania

Miąższ z pomidorów wydrążyć, obciąć spody, pokroić to w kostkę. Cebulę pokroić w krążki. Mięso mielone usmażyć na oleju, dodać cebulę i połowę pokrojonych części z pomidorów i smażyć przez 5 minut, później przez chwilę dusić pod przykryciem. Pietruszkę posiekać i dodać do farszu, dołożyć musztardę i przyprawić bazylią Prymat, dorzucić bułkę tartą i jajko. Wszystko wymieszać, przyprawić solą i białym pieprzem prymat. Pomidory napełnić farszem i położyć do żaroodpornego naczynia. Resztę pokrojonych części pomidora wymieszać ze śmietaną, przyprawić solą i białym pieprzem Prymat, włożyć do naczynia. Pomidory obłożyć masłem, piec około 25 minut, w temp. 180 stopni.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    uwielbiam pomidory

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !