Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szczupak po polsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szczupak 1 kg
masło 5 dag
jajko 2 sztuki
sól, cukier

Przepis i sposób przygotowania na: szczupak po polsku

rybę sprawić umyć zdjąć filety pokroić na porcje osolić włoszczyznę pokroić zalać trzema szklankami wody dodać głowę i kręgosłup ryby gotować 10 minut do odcedzonego wywaru dodać kawałki ryby i gotować na małym ogniu ok 25 minut ugotowane jajka obrać posiekać stopić masło rybę rozłożyć na półmisku posypać jajkami polać masłem i ozdobić warzywami z wywaru

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 15.03.2013 11:27
mmm fajna rybka;]

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak