Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić wzdłuż na ósemki. Rozgrzać olej i smażyć na nim ziemniaki, mieszając na średnim ogniu, ok. 20 minut. Paprykę pokroić w paski, dymkę w plasterki , boczek w kosteczkę. Na 5 minut przed końcem smażenia do ziemniaków dodać paprykę, dymkę i boczek. Oprószyć solą, pieprzem, rozmarynem i tymiankiem. Dołożyć plasterki oliwek. Z cytryny zetrzeć skórkę. Z połowy owocu wycisnąć sok. Skórkę i sok wymieszać ze śmietaną. Przyprawić solą i pieprzem. Podawać jako sos do potrawy.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    supcio
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pychota:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !