Sposób przygotowania

Przygotowanie:
Owoce obgotować w 3 wodach ( w celu złagodzenia goryczki) po 2-3 min. Wodę wymieszać z cukrem i gotować do czasu aż powstały syrop stanie się klarowny.Osączone owoce i wsypać do syropu na kilka godzin.
Całość gotować na wolnym ogniu nie często mieszając. Nałożyć do małych słoiczków i zakręcić.

Używać jako dodatek do mięs i sosów ..na ciepło i na zimno również


porada : Jarzębina najlepsza jest po przymrozkach lub zamrożona ok dobę w zamrażalniku.

Komentarze

  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Dla mnie to nowość.Jarzębinę pewnie trzeba zrywać w rejonie oddalonym od dróg,prawda?
  • 0
    original
    Opublikowano

    Stenka

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !