Sposób przygotowania

Do mielonego mięsa (najlepiej wieprzowego z domieszką piersi z indyka) dodać jajko i drobno posiekaną cebulkę i posiekany koperek. Wszystko dokładnie wymieszać i usmażyć na odrobinie oleju. Dopawić solą ziołową i pieprzem ziołowym.
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach, ale tak ok 20 minut gotować, żeby nie były całkiem miękkie, żeby skórka nie popękała.
Każdy ziemniak przekroić na pół. Odciąć nożem spód, żeby od spodu ziemniaki były płaskie i mogły stać stabilnie na blaszce. Wydrążyć w każdym ziemniaku dziurkę za pomocą łyżki. Wydrążone środki ziemniaków pokroić w drobną kostkę i dokładnie wymieszać z farszem.
Nakładać mięsny farsz do każdego wydrążonego ziemniaka. Ziemniaki ustawić na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wlać na paier trochę oliwy.
Każdy ziemniak posypać parmezanem.
Piec w 180 stopniach ok 30 minut

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    ladnie wygladaja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolina92

    super!
  • 0
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Muszę przyznać zę zrobiłaś ...cudeńko!!!!! :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Co za pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !