Sposób przygotowania

Jajka rozdzielić, żółtka wymieszać z mlekiem, cukrem waniliowym, solą i skórką z cytryny. Wsypać mąkę. Białka ubić na sztywno z łyżką cukru, przełożyć do ciasta, dobrze wymieszać. Mocno rozgrzać tłuszcz na patelni, smażyć na nim kolejne porcje ciasta po kilka minut z obu stron na złoty kolor. Naleśniki zdjąć z patelni, zabezpieczyć przed wystygnięciem. Żółtko utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Porcjami dodawać twarożek i ubitą na sztywno śmietanę, wymieszać. Winogrona umyć, pokroić na połówki, usunąć pestki. Brzoskwinie osączyć, pokroić w kostkę, dodać z winogronami do masy twarogowej. Nadzienie rozsmarować na naleśnikach, uformować rulony. Posypać orzechami i cukrem pudrem.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Mniammm sama nazwa wiele mówi
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Ojj tak już sama nazwa zachęca :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    uwielbiam naleśniki:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    To jest to... Pycha!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !