Sposób przygotowania

Gęś podzielić na porcje, usunąć skórę i tłuszcz (tłuszcz przetopić na smalec- będziemy potrzebować go). Czosnek rozetrzeć z solą i pieprzem, natrzeć kawałki gęsi, postawić na noc w chłodnym miejscu. Tłuszcz rozgrzać w płaskim szerokim garnku, kawałki gęsi obtaczać w mące i wkładać do rondla po 3-4 porcje. Smażyć aż będą rumiane, wyjmować na talerz i smażyć kolejne porcje. Następnie wsypać cebulę do tłuszczu, usmażyć na ciemnozłoty kolor, włożyć z powrotem porcje gęsi, wlać wodę, dodać listek laurowy i dusić pod przykryciem ok. 2,5 godziny na wolnym ogniu. Podawać z pieczonymi jabłkami i borówkami.

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    ciekawe
  • 6
    original
    Opublikowano

    SmakolykiJoanny

    wygląda smakowicie
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczne i ciekawe, nie robiłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Anna138

    ciekawy przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !