Sposób przygotowania

Na stolnicę lub blat przesiać mąkę, dodać sól, zrobić wgłębienie, wbić jajka i żółtko, dolać oliwę, łączyć ze sobą składniki podlewając wodą. Zagnieść gładkie i sprężyste ciasto, uformować kulkę. Przykryć ściereczką i odstawić na pół godziny. Rozwałkować na placek, podsypując sporo mąki. Podzielić na pół, posypać mąką i ułożyć obie połówki jedna na drugą odwrotnie niż leżały. Zwinąć je w rulon i pokroić. Rozsypać po stolnicy. Zagotować i osolić wodę. Gotować krótko, partiami i al dente.
Można użyć kto posiada maszynkę do krojenia makaronu - wychodzą niteczki cieniutki.
Smacznego !!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewa109

    Domowy makaronik najlepszy:)
  • 3
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    tak,zgadzam się w 100 %
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wiola28a

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    najsmaczniejszy makaron to domowy
  • 3
    original
    Opublikowano

    rakow2

    domowy najlepszy
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Barbara/zuza22_85

    najlepszy
  • 1
    original
    Opublikowano

    aleksa123

    jak dawno nie jadłam, pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    nie ma to jak domowy makaron
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Domowy jest najlepszy!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kasia36

    Bardzo smaczny jest taki makaron

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !