Sposób przygotowania

Przepis zmodyfikowany ale wg przepisu z Kuchni Ireny i Andrzeja :)

Sałatę kroimy (niestety w tym wypadku kroimy nożem nie rwiemy) na małe kawałki i układamy w salaterce. Fasolkę odcedzamy i przelewamy wodą. Cebulki szatkujemy drobno i mieszamy razem z fasolką. Wykładamy na sałatę. Tuńczyka odcedzamy z zalewy, rozdrabiamy widelcem i wykładamy na warstwę fasolki. Oliwki kroimy na pół lub na trzy i obsypujemy sałatkę. Wszystko polewamy sosem bazyliowo-pieprzowym. Odstawiamy do lodówki. Przy nakładaniu mieszamy wszystko dokładnie.

Komentarze

  • 3
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    fajny ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    i taki jest! a jak się sałatkę schłodzi to naprawdę jest super
  • 7
    original
    Opublikowano

    Kate131

    nie lubię tunczyka niestety
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    wg mnie można na to położyć i inną rybkę...może coś wędzonego? a może upieczona na grillu...przecież to tylko warzywka i sos...można pokombinować :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    a ja lubię takie sałatki :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    na pewno smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    amorzenek

    wyglada super
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    interesujący przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo dobra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    to się cieszę :)
  • 2
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajna sałatka:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    agnieszka189

    pychotka
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !