Sposób przygotowania

Mąkę pszenną mieszamy z drożdżami rozprowadzonymi w ciepłym mleku , odstawiamy do wyrośnięcia.Gdy wyrośnie dodajemy mąkę gryczaną, żółtka , mleko,i roztopione masło,2 szczypty soli. Wyrabiamy ciasto. Ubijamy pianę z białek i lekko mieszamy z ciastem. Ciasto powinno być gęściejsze niż naleśnikowe.Pozostawiamy ponownie do wyrośnięcia.Na rozgrzany olej wlewamy porcje ciasta i smażymy z obu stron . Podajemy gorące.

Komentarze

  • 3
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    coś nowego
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    nigdy nie jadłam blinów

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !