Sposób przygotowania

1. Ziemniaki zetrzeć na tarce.
2. Oddzielić żółtka od białek. Żółtka wbić do utartych ziemniaków. Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.
3. Stopniowo dodawać ubitą pianę do masy ziemniaczanej.
4. Dodać mąkę i dokładnie wymieszać.
5. Rozgrzać na patelni tłuszcz , nakładać porcje masy łyżką stołową. Obsmażać z obydwu stron. Podawać na słodko z cukrem.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pewnie są bardziej puszyste od tych tradycyjnych.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !