Sposób przygotowania

Oczyścić warzywa i zalać zimną wodą, dodać przyprawy- ugotować. Po zagotowaniu warzywa wyjąć, a i do wywaru dodać zakwas z buraków (Umyć buraki, obrać ze skórki, opłukać pokroić w plasterki. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Do naczynia włożyć warstwę buraków, posypać czosnkiem i dać następną warstwę buraków, dodać skórkę razowego chleba. Do przegotowanej i ostudzonej wody dodać cukier, wymieszać i zalać buraki. Garnek przykryć najlepiej gazą i pozostawić w nie za zimnym pomieszczeniu na 10 dni. Gotowy zakwas zlać np. do butelek, zamknąć i przechowywać w chłodnym ciemnym miejscu.) zupę posolić i zagotować. Połączyć śmietanę z mąką, zamieszać i dodać do zupy- zagotować pod koniec doprawiając do smaku.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    rosik93

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !