Sposób przygotowania

Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu półmiękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    slawekslawek

    uwielbiam barszcz ukrainski
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    smaczny jest
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    Smaczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Adamorek

    zaraz zrobię ale na boczku
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    nigdy nie dodawałam przecieru
  • 0
    original
    Opublikowano

    chrupnij-sobie.pl

    moja ulubiona zupa!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !