Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz ukrainski

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości o,5 kg
buraczki cwikłowe 4 sztuki
ziemniaki młode 8 szt
pietruszka
marchew
przecier pomidorowy
czosnek 4 zabki
ziele angielskie

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz ukrainski

Ugotować bulion, przecedzić, mięso oddzielić od kości, odłożyć oddzielne. Obrać buraki i pokroić je w drobne paseczki. Wrzucić buraki na patelnię, dodać olej, ocet, cukier i przecier pomidorowy. Dolać trochę bulionu i dusić buraczki w przecierze do stanu półmiękkości. Na innej patelni, podsmażyć na maśle pokrojone w paseczki, marchewkę i korzeń pietruszki. Do bulionu dorzucić ziemniaki, zagotować, Po 15 minutach dodać zawartość obydwu patelni oraz pieprzu, ziele angielskie, liście laurowych i gotować następne 15 minut. Pod koniec dodać zasmażkę zrobioną na maśle, zgnieciony czosnek i natkę pietruszki. Odstawić garnek co najmniej na godzinę. Podawać odgrzany, dokładając oddzielnie do każdego talerza

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

chrupnij-sobie.pl 20.04.2013 21:42
moja ulubiona zupa!
gosia561 09.02.2013 13:24
nigdy nie dodawałam przecieru
Adamorek 21.04.2012 19:11
zaraz zrobię ale na boczku
cukiereczek 09.10.2011 13:29
Smaczny
Margo1 07.09.2010 08:54
smaczny jest
slawekslawek 07.09.2010 08:24
uwielbiam barszcz ukrainski

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak