Sposób przygotowania

Z mąki, jajek i mleka przygotowujemy ciasto nalesnikowe z którego na tłuszczu smazymy placki. W garnku rozpuszczamy masło i wrzucamy szpinak mrożony. Na osobnej patelni rumienimy cebulkę i dodajemy do szpinaku. nastepnie wrzucamy serek mascarpone i wyciskamy czosnek. Kurczaka kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni , dodajemy do szpinaku i chwile razem dusimy. Doprawiamy sola i pieprzem kolorowym. smarujemy nalesniki i składamy w trójkąty. posypujemy żółtym serem i zapiekamy w piekarniku, Polewamy sosem serowym, przygotowanym wg przepisu na odwrocie opakowania.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    podoba mi sie ta nowa odslona
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    jadłam naleśniki ze szpinakiem w miejscowej pierogarni i były przepyszne - ciekawe jak smakują te z przepisu - muszę wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !