Sposób przygotowania

Kurczaka (lub jego części, udka,korpusy itp.) umyć, przełożyć do dużego garnka, zalać wodą.Marchew i korzeń pietruszki umyć, obrać.Jedną marchewkę pokroić w talarki, resztę warzyw w całości dołożyć do kuraczaka.Cebulę \"spalić\" na palniku gazowym.Przełożyć do garnka.Doprawić.Gotować pod przykryciem na małym ogniu ok.2 godz.
Gdy rosół jest gotowy wyjąć mięso.Zupę posypać drobno posiekaną natką.
Samcznego:)

Komentarze

  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    lubię rosołek
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rosołek to podstawa

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !