Sposób przygotowania

Z mąki, jaja, wody, oleju zagniatamy tradycyjne ciasto na pierogi. Kasze gotujemy na sypko. Kiedy przestygnie dodajemy zmielony ser biały, podsmażoną na tłuszczu pokrojoną w kostkę cebulę. Łączymy ze sobą pozostałe składniki, doprawiamy do smaku i dokładnie mieszamy. Farszem nadziewamy wykrojone krążki ciasta. Pierogi gotujemy w osolonej wodzie. Podajemy ze stopionym masełkiem.

Komentarze

  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Bardzo lubię ale okraszone cebulką smazoną - do środka nie daję.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smakowicie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    MAŁY

    smakowicie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !