Sposób przygotowania

Drożdże rozpuścić w letniej wodzie, wsypać sól i mąkę, wlać oliwę i wyrobić ciasto.Natłuścić oliwą blachę (25*40 cm), wyłożyć ciasto.
Koncentrat pomidorowy rozpuścić w 1/2 szklanki wody, posmarować ciasto, obficie posypać oregano.
Pieczarki,cebulę i paprykę opłukać , pokroić i podsmażyć na oleju z ziołami prowansalskimi.Ostudzić.Fasolę opłukać i osączyć.
Na ciasto rozłożyć pieczarki z papryką i cebulą oraz fasolkę.Na nich położyć paski boczku i polędwicy.Posypać startym na grubej tarce serem i wstawić do nagrzanego do 220 stopni piekarnika na 25 minut.Podawać z sosem czosnkowym lub keczupem wg. uznania.
Ciasto w tej pizzy jest cienkie, tak jak lubię.Jeśli ktoś lubi grubsze ciasto należy zwiększyć o 1/2 proporcje składników ciasta.

Komentarze

  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Pizzę biorę- cała rodzinka się ucieszy.
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    pyszna pizza
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Najlepsza domowa :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli_555

    pycha
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    pizza na bogato:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !