Sposób przygotowania

W małym garnku roztopic masło, na rozgrzane masło wsypac mąkę i szybko zamieszac < najlepiej trzepaczką> tak aby mąka nie przywarła do spodu Do zasmażki wlewamy rosół jednocześnie mieszają, tak aby nam się nie porobiły grudki, doprowadzic do wrzenia. Koperek poszatkowac i dodac do sosu, w przypadku suszonego koperku dodac całą zawartośc miseczki, zagotowac, doprawic solą i pieprzem.
Jeżeli sos będzie zbyt gęsty to możemy dolac trochę przegotowanej wody by go trochę rozrzadzic, natomiast gdyby sos był zbyt rzadki to wtedy gotujemu na wolnym ogniu do mometu zgęstnienia

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Przemek4

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    też tak robię
  • 1
    original
    Opublikowano

    basia70

    bardzo dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magda60

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    lubię taki sosik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    dobry
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !