Sposób przygotowania

Ziemniaki dokładnie myjemy i gotujemy w mundurkach. Studzimy i obieramy ze skórki. Bardzo dokładnie rozgniatamy praską do ziemniaków.
Odmierzamy 3 filiżanki ostudzonych ziemniaków. Dodajemy ser ricotta, żółtko i przesianą mąkę. Doprawiamy solą (około 2 łyżeczek), mieszamy składniki i podsypując mąką formujemy kulę z ciasta .Ciasto dzielimy na 3 części i podsypując lekko mąką formujemy dłońmi cienkie wałeczki. Ostrym nożem odcinać kopytka. Przed podaniem polewamy roztopionym masełkiem lub skwarkami lub sosem np .grzybowym.

Komentarze

  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Wyśmienite
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    wiktor188

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    Bardzo lubię:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    emylka86

    jeszcze nigdy nie robiłam sama kopytek, a uwielbiam :)
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    bardzo ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    no-avatar
    Opublikowano

    Anonim

    Ile maki nalezy dodac do ciasta? Bo w liscie skladnikow widze tylko make do posypania stolnicy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    paulina2157

    bardzo lubię kopytka z serkiem nigdy nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Uwielbiam kopytka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    pajbek

    Zjadłabym chętnie :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !