Sposób przygotowania

Miszamy mięso z jajkiem, namoczoną bułką, wyciśniętym czosnkiem, dodajemy przyprawy. Formujemy pulpety (mogą się nieco nie kleić ale opanierowane będą się trzymały :) Panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju.

Por kroimy w półplasterki, cebulę w kostkę, marchew obieramy, ucieramy na tarce na grubych oczkach, całosć smażymy na maśle, do podsmażonych warzyw dodajemy pulpety, zalewamy bulionem, mieszamy, dusimy pod przykryciem ok 15 minut.

Podajemy z gotowanymi ziemniaczkami. ja ułożyłam do miseczki nadno pokrojonew kostke ziemniaczki, a na górę pulpety.
Smacznego!!!!

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !