Sposób przygotowania

Makaron ryżowy ugotować z dodatkiem soli, według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Małże moczyć w zimnej wodzie, przez ok 2 godziny, po czym wielokrotnie wypłukać, aż woda będzie zupełnie czysta. Do rondelka wrzucić małże, zalać winem, zagotować i gotować przez około 10 minut, aż będą miękkie, odstawić. Cebule, marchewkę i jabłko obrać i umyć. Cebule pokroić w drobna kostkę, marchew starkować na tarce o grubych oczkach, jabłko pokroić w mniejsze paski lub kosteczkę. Na patelni rozpuścić masło, dodać cebule i marchew, smażyć do zeszklenia cebuli, po czym dodać jabłko, curry, paprykę, koncentrat, smażyć chwile mieszając, zalać śmietaną i doprawić sola i pieprzem, zagotować. Małże odcedzić na sitku, w razie konieczności podgrzać, gdyż wszystkie składniki muszą być cieple. Na środek dużego talerza kładziemy makaron ( w kształcie okręgu), dookoła układamy małże. Makaron polewamy sosem, tak jak jest to pokazane na zdjęciu. Spożywamy na gorąco.

Komentarze

  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    ciekawy przepis
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajny
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Świetnie podane
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    ciekawie wyglada:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kokoszka

    smaczne:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    tomek18

    pysznie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !