Sposób przygotowania

Filety rozbić tłuczkiem zwilżonym wodą tak żeby otrzymac płaskie płaty o grubości ok 3 mm.Skropic sokiem z cytryny i lekko posolić. Zimne masło pokroić wzdłuż na 4 słupki. Każdy słupek kłaść na filecie i owinąć go dokładnie mięsem tak, aby masło nie mogło wyciekać. Jajka lekko ubić ze szczyptą soli, maczać z nich kotlety i panierować w bułce tartej. Smażyc na złoty kolor najlepiej w głębokim naczyniu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ja robię z nadzieniem
  • 3
    original
    Opublikowano

    Danuta_Prorok

    bardzo lubię
  • 3
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    też lubię
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    ewelina63

    uwielbiam
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    darus

    świetne
  • 0
    original
    Opublikowano

    iga2

    ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !