Sposób przygotowania

Kapustę młodą świeżą poszatkować, kapuste kiszoną pokroić na drobno i razem wrzucić do wysokiego garnka, dodać wszystkie wyżej wymienione przyprawy i zagotować, bigosu nie przykrywamy, gotujemy cały czas bez przykrycia.

Mięsa kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni z odrobiną wegety do smaku. Kiełbasę obieramy ze skóry i kroimy w kostkę, podsmażamy i wszystko dodajemy do gotującej się kapusty. Cebulkę i pomidora dodajemy na końcu. Bigos ma to do siebie że lubi być podgotowywany 2-3 dni, wtedy nabiera pełnego smaku i najlepiej smakuje.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    bardzo ładny bigosik, ładnie podany
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Podoba mi się ,choć robie bardzo podobnie,uwielbiam bigosy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eliza135

    smaczny bigos
  • 1
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    też robię w taki sposób bigos

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !