Sposób przygotowania

5 ogórków obrać przekroić na mniejsze częsci i zmiksowqać. Ser zmiksować. Smietanę ubić na sztywno, połaączyć z serem i ogórkami, dopraw solą i piperzem. Żelatynę rozpościć w niewielkiej ilosci wrzątku wystudzić połączyć z masa ogórkowo-serową, dobrze wymieszać. Wyłożoną folię spożywczą formę obłożyć plastrami ogórka, nałożyć połowę zastygniętego musu. Pośrodku ułożyć w rzędzie umyte i osuszone rzodkiewki, nałożyć reszte musu i ogórka. Dobrze docisnąc ugormować roladkę. Wstawić do lodówki na minimum godzinę.

Spróbuj również

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !