Sposób przygotowania

Marchew utrzeć na tarce o grubych oczkach, resztę warzyw pokroić, połączyć razme i posolić 3 łyżkami soli na 1,5 godziny zostawić.
Zalewa:
4 szkl. wody, 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru, ziele angielskie, liść laurowy, pieprz.
Zalewę zagotować, gdy zagotuje się dodać lekko odciśnięte warzywa, zagotować. Nakładać do słoików i pastreyzować lub dać do góry dnem i nie pasteryzować.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna70

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetna sałatka do obiadu
  • 1
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    Jak długo taka sałatka może stać ? Do wiosny wytrzyma ?
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    pycha:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !