Sposób przygotowania

Golonkę włożyć do garnka i zalać wodą, wrzucić ziele angielskie, listek laurowy, vegetę oraz suszone grzyby i gotować.
W międzyczasie umyć kapustę, umyć i obrać marchewkę.
Kapustę szatkować i sukcesywnie dorzucać do garnka.
Marchewkę pokroić w półplastry i dodac do kapusty.
Na patelni podsmażyć na oleju posoloną cebulę pokrojoną w kostkę i kiełbasę pokrojoną w półplasterki. Jak cebula się zeszkli- dorzucić do bigosu.
Dodać suszone śliwki, łyżkę powideł śliwkowych i łyżkę koncentratu pomidorowego, trochę pieprzu i gotować ok 2-3 godzin.
Doprawić do smaku solą i pieprzem, zakwasić koncentratem pomidorowym w miarę potrzeby, lub dosłodzić powidłami śliwkowymi

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !