Sposób przygotowania

Boczek włożyć do garnka, zalać wodą tak aby zanurzył się w całości. Dodać liście laurowe, pieprz, ziele angielskie i sól. Gotować do miękkości, około 40 minut. Po ugotowaniu wyciągnąć boczek, oprószyć mieloną papryką i wynieść w chłodne miejsce.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    moja mama robi podobny! bardzo mi smakuje :)
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    uwielbiam taki
  • 6
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    a jaki dobry jest żurek na takim wywarze, mniam
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja, boczek mogę jeść pod każdą podstacją
  • 4
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    rewelacja, boczek mogę jeść pod każdą podstacją
  • 2
    original
    Opublikowano

    krzyniu1984

    wspaniały!!!
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Uwielbiam boczek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    skorzystam z twojego przepisu
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przysmak męża;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    to jest to co lubię najbardziej :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wyśmienity !!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !