Sposób przygotowania

Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    na pewno dobre
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Rogalik

    smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    bardzo smaczne mięsko
  • 0
    original
    Opublikowano

    chrupnij-sobie.pl

    ale musi być pyszne spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !