Sposób przygotowania

1. Udziec umyć. Następnie mięso naciąć tak, by powstała kieszeń na farsz (lub przekroić wzdłuż na pół, ale tak, aby mięso było nadal w jednej części. Mięso przyprawić curry, solą, pieprzem, przyprawą do gyrosa.
2. Przygotować farsz: Boczek drobno pokroić lub zmielić. Ogórki, paprykę, cebulę drobno pokroić. Farsz przyprawić solą i pieprzem.
3. Farszem nadziać mięso. Związać mocno białą nicią.
4. Mięso natrzeć (tym razem po zewnętrznej stronie) przyprawami: curry, sól, pieprz, przyprawa do gyrosa.
5. Piec w garnku na tłuszczu, np. margarynie przez ok. 3 godziny (wtedy mięso będzie miękkie).

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Wygląda rewelacyjnie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !