Sposób przygotowania

do słoika wrzucić: koper, nać selera, nać pietruszki, cebulę pokrojona w talarki, marchew pokrojoną w talarki, trochę gorczycy, 2 ziela angielskie,
następnie ogórki średniej wielkości pokroić w talarki układać do słoika,
następnie przygotować zalewę: 5 szkl. wody- zagotować i ostudzić, następnie dodać 1 szkl. octu, 1 szkl. cukru, 2 łyżki soli, wymieszać i zalać tą zalewą ogórki,
gotować tylko 3 minuty

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja robię ogórki po żydowsku trochę inaczej. Dodaję dużo cebuli i nać pietruszki do słoika, a do zalewy dodaję oliwy. Są przepyszne. Chętnie wypróbuję ten przepis, bo dodatki do słoika są bardzo bogate, co z pewnością dobrze wpływa na smak.
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    smaczna!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    bardzo dobre ogóreczki, a na zimę do ziemniaczków IDEALNE :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !