Sposób przygotowania

Rostbef umyć osuszyć powycinać pozostałosci żyłek,natrzeć mieszanką ziól i solą ułozyć w misce i zalać czerwonym winem. Pozostawić na 2 godziny.
Po tym czasie męso wyjąc z zalewy, posypać pieprzem i obsmażyc na oliwie ze wszystkich stron, po czym ułozyc w brytfannie i piec w 200 stopni 25 minut.
Upieczony rostbef ostudzić.Za pomocą bardzo ostrego noza pokroić cieniutkie plasterki mięsa ułozyc na pólmisku, podawać z marynowanymi warzywami lub śliwkami czy groszkami i sosem twarożkowo chrzanowym.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    mnaim mniam rewelacja;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !