Sposób przygotowania

1. Rozdzielamy żółtka od białek
2. Ubijamy białka na sztywną pianę mikserem
3. Dodajemy rozbełtane żółtka i mąkę do białek i DELIKATNIE mieszamy
4. Smażymy omleta na patelni,z obu stron(po parę minut - aż będzie żółciutki) najlepiej smakuje na masełku
5. Podajemy z dżemem, powidłami, konfiturą, co kto lubi:)
6. Smakuje jak ciacho (biszkopt) :)
7. Należy pamiętać, o zasadzie - ILE JAJEK - TYLE ŁYŻEK (nieczubatych) MĄKI
8. Omlet taki dobry jest zarówno na śniadanie jak i na deser:)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    BozenA

    rewelacja
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    bardzo lubię omlety na słodko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !