Sposób przygotowania

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę,zalać 1 litrem wody,dodać kostkę bulionową,kminek i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Mąkę dodać do maślanki i dokładnie wymieszać,żeby nie było grudek.Wlać do ziemniaków i gotować parę minut,żeby mąka nie była surowa i zagęściła zupę.Jajka dokładnie roztrzepać i wlewać cienkim strumieniem do zupy,ciągle mieszając.Z jajek zrobią się takie kłaczki.Do gotowej zupy dodać surowe masło,doprawić do smaku solą i maggi.Podawać ,gdy masło się całkowicie rozpuści w zupie.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    indi

    ciekawe
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    a to ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Rzeczywiscie - intrygujace

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !