Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Eli z maślanki

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
kminek Prymat 1 łyżeczka
maślanka mrągowska 1 litr
mąka pszenna 3 duże łyżki
jajko 3 sztuki
masło 2 łyżki
sól do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
kostka rosołowa 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Eli z maślanki

Obrane i umyte ziemniaki pokroić w kostkę,zalać 1 litrem wody,dodać kostkę bulionową,kminek i gotować,aż ziemniaki będą miękkie.Mąkę dodać do maślanki i dokładnie wymieszać,żeby nie było grudek.Wlać do ziemniaków i gotować parę minut,żeby mąka nie była surowa i zagęściła zupę.Jajka dokładnie roztrzepać i wlewać cienkim strumieniem do zupy,ciągle mieszając.Z jajek zrobią się takie kłaczki.Do gotowej zupy dodać surowe masło,doprawić do smaku solą i maggi.Podawać ,gdy masło się całkowicie rozpuści w zupie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sarenka 07.08.2011 12:39
Rzeczywiscie - intrygujace
ZEWA 09.06.2011 00:38
a to ciekawe
indi 23.05.2011 20:41
ciekawe
oliwkowa
oliwkowa 05.04.2011 22:01
Świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak