Sposób przygotowania

Aromatyczny gulasz wieprzowy z suszonymi grzybami .Dodatek suszonych śliwek nadaje takiego lekko dymnego smaku .
Mięso pokroić w grubą kostkę .Zrobić pastę z oleju, sosu sojowego, pieprzu, papryki , mini kostki czosnkowej , szczypty soli . Pastę wetrzeć w mięso i zostawić na 15 minut . Mięso obsmażyć na rumiano ( nie dodając już tłuszczu do smażenia – to co jest w paście zupełnie wystarczy ). Przełożyć do rondla .Dodać pokrojoną w piórka cebulę , ziele angielskie, liście laurowe kostkę mięsną . Śliwki i grzyby pokroić w paseczki i dodać do mięsa . Zalać 3 szklankami wody .Dusić aż mięso będzie miękkie ., a sos odparuje do odpowiedniej gęstości. Doprawić do smaku.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Andysz

    pyszny;]

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !