Sposób przygotowania

Nie ma nic smaczniejszego jak makaron domowej roboty. Więc zaczynamy!!!!
. Na początek mąkę przesiewamy na stolnice, dodajemy jaja szczyptę soli i wrzątek wody (aby ciasto się lepiej kleiło) Zagniatamy ciasto i następnie je wałkujemy(przy tym troszeczkę posypujemy mąką- ułatwia to wałkowanie) tak aby nie porobić dziur i nie było zbyt cienkie. Zostawiamy ciasto to wyschnięcia (polecam pilnować aby nie wyschło ). Makaron posypujemy trochę mąką i kroimy w drobne paseczki , które kolejno przepuszczamy przez maszynkę.


Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Roman5

    nie ma to jak domowej roboty
  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    to prawda swój makaron najlepszy:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    no itak robić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !