Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 250 ml sosu pomidorowego, 3 łyżki soku z limonki, 2 roztarte ząbki czosnku, 1/4 łyżeczki soli, 3 łyżki posiekanej bazylii, 1/4 szklanki salsa lizano - dodaliśmy sos Worcestershire, 5 i pół łyżeczki startej skórki z limonki - dodaliśmy 2 łyżeczki, 1/4 szklanki posiekanej kolendry, 1 łyżeczka oliwy, od 45 do 180 dag kurczaka pokrojonego na porcje.

SPOSÓB WYKONANIA: Dzień przed grillowaniem mięsa wymieszać sos pomidorowy, sok z limonki, połowę czosnku i sól. Zagotować i gotować 15 minut. Ostudzić. Kiedy sos się gotuje wymieszać pozostały czosnek ze skórką z limonki, oliwą, bazylią, kolendrą i salsą lizano. Mieszanką nasmarować kurczaka i wstawić pod przykryciem do lodówki. Następnego dnia grillować kurczaka. Kiedy już będzie prawie upieczony posmarować sosem pomidorowym i grillować przez 3 - 4 minuty z każdej strony.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    banditka

    super :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Kate131

    apetyczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !