Sposób przygotowania

Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce z dużymi oczkami (ja pomogłam sobie robotem kuchennym). Wszystkie jabłka przełożyć do garnka, dodać 1/2 szklanki cukru i gotować na małym ogniu często mieszając tak długo aż marmolada będzie wystarczająco gęsta (zależy to od zawartości wody w owocach i naszego gustu). Gotową marmoladę dosłodzić wg. uznania, chwile pogotowaćc żeby cukier się rozpuścił i gorącą przełożyć do przygotowanych wcześniej słoików, od razu zamykać. Pasteryzowac 20 minut. Przechowywać w chłodnym i ciemnym miejscu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pycha do kanapek:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Oj przydalaby mi sie teraz taka marmoladka jablkowa!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Smakowita !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pychona,super,świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Ładny, złocisty kolor ma Twoja marmolada.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    wyśmienita
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    uwielbiam do naleśników lub ciacha na szybko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !