Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ostrygowe żeberka

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberek 70 dag
sosu ostrygowego 100 ml
cebule szalotki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Ostrygowe żeberka

Przygotować marynatę: sos ostrygowy wymieszać z przeciśniętymi przez praskę szalotkami, 2 łyżeczkami przyprawy do żeberek oraz solą i mielonym czarnym pieprzem.

Mięso oczyścić, umyć i osuszyć. Podzielone na porcje przełożyć do szklanego naczynia. Zalać przygotowaną marynatą, przykryć folią do żywności i odstawić na dobę w chłodne miejsce. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, które następnie należy umieścić w rękawie do pieczenia. Piec około godziny w temperaturze 180ºC. Pod koniec pieczenia rękaw rozciąć nożycami, aby żeberka nabrały ładnego koloru. Smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 21.04.2012 07:49
wspaniałe
angelika14 07.07.2011 10:47
jeszcze takich nie jadłam
Baska Kaska 16.05.2011 16:31
super
RenataZ-et 15.03.2011 20:05
Fantastyczne!
cichor 31.08.2010 10:48
ale pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak