Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placek ze szpinakiem i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 30 dag
drożdże 4 dag
jaja 3 szt
margaryna 10 dag
mleko 1/2 szkl
cebula biała 25 dag
szpinak 50 dag
czosnek 2 ząbki
pietruszka
kiełbasa 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: placek ze szpinakiem i kiełbasą

Mąkę przesiać przez sitko. Drożdże rozetrzeć z mlekiem i dodać 2-3 łyżki mąki, poczekać aż wyrośnie. Dodać do niego mąkę, jajka i margarynę. Na patelni usmażyć pokrojoną w krążki cebulę. Szpinak usmażyć na maśle i przyprawić solą do smaku. Kiełbasę rozdrobnić, dodać do cebuli, następnie dołożyć roztarty z solą czosnek i podgrzać wszystko, przyprawić solą i pieprzem. Szpinak wymieszać z jajkami. Ciasto rozwałkować i przekroić na dwie części, lekko je podpiec. Na jedną część położyć szpinak i przykryć masą z kiełbasy i cebuli, położyć na to drugą część ciasta, sklejając dookoła.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 25.09.2010 02:21
smaczna kolacja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak