Sposób przygotowania

Śledzie wypłukać dokładnie w wodzie. Następnie pokroić je na kawałki. Do osobnego naczynia dodać posiekaną drobno cebulę. W osobnej miseczce przyrządzić sos śmietanowo-majonezowy. Wlać śmietanę, wodę, dodać majonez, sól, pieprz i ewentualnie majeranek.
W słoiczku lub miseczce układać warstwami pokrojone śledzie, cebulę i sos śmietanowo-majonezowy, aż do wyczerpania produktów. Ostatnią warstwą powinien być sos.
Następnie należy potrawę schłodzić na jakieś 3-4 godziny.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela28

    Fajny pomysł na przyrządzenie śledzi solonych.
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Lubię takie śledziki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    smacznego...
  • 0
    original
    Opublikowano

    annagebalska

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    pychota

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !