Sposób przygotowania

kalafior zamoczyć w lekko zakwaszonej wodzie po 10 min wyjąc i podzielić na rózyczki. Czosnek pokroić w cienkie plasterki, cebulę w cienkie plasterki, cebulę w piórka. Migdały włożyć na 10 min we wrzątku, wyjąc obrac ze skórki i podzielić na połówki. Wodę zagotowac z sola i kurkuma włożyć kalafior gotowac 5 min. i wyjąc. Do tej samej wody dodoac ocet, cukier cebulę czosnek migdały i przyprawy. Gotować 3 min. W słoikach układać rózyczki kalafiora i wlać do słoikó zagotowaną zalewę. Słoiki zamknąc i wstawić do góry dnem i studzić pod przykryciem.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Piotr24

    muszę spróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !