Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać, przetrzeć przez sito lub przepuścić przez maszynkę. Dodać mleko, jajka, mąkę, sól i gałkę muszkatołową, dobrze wymieszać. Na niewielkiej patelni stopić tłuszcz i smażyć z dwóch stron niezbyt cienkie bliny. Podawać z dodatkiem sosu.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata113

    muszę wypróbowac ten przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Uwielbiam połączenie ziemniki+gałka muszkatołowa. Dodaję jej do purre oraz do placków po bawarsku, dzięki czemu ziemniaki zyskują nie tylko wyrafinowany smak, ale i wspaniały aromat.
  • 3
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Na pewno rewelacyjnie smakują takie ziemniaczki z gałką muszkatołową! Warte wypróbowania :)
  • 4
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    apetyczne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !