Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Złoty pęczak z warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza pęczak 15 dag
groszek konserwowy 1 puszka
papryka czerwona 2 szt
masło klarowane 2 łyżki
Kurkuma mielona Prymat 1 łyżeczka
woda gorąca 3 szklanki
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Złoty pęczak z warzywami

Wykonanie:
Paprykę umyć, oczyścić, drobno posiekać, przełożyć na patelnię z masłem i posypać kurkumą. Następnie wrzucić pęczak i smażyć powoli, przez 10 minut stale mieszając. Wlać gorącą wodę, przyprawić do smaku i gotować pod przykryciem przez pół godziny. Na 5 minut przed końcem gotowania, dodać odcedzony groszek, posiekaną natkę pietruszki, zamieszać i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1984 09.08.2017 11:25
Fajne, pożywne danie ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak