Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka naciąć w połowie, ale nie przecinać do końca. Następnie przyprawić solą, pieprzem, tymiankiem i obtoczyć w mące pszennej.
Tak przygotowaną pierś z kurczaka smażyć na oleju na rozgrzanej patelni przez około 2 minuty z każdej strony. Dodać bulion drobiowy i gotować przez 4 minuty.
Kiedy kurczak jest już prawie gotowy dodać pokrojoną w plasterki cytrynę i gotować przez kolejne 2 minuty.
Następnie do sosu dodać zimne masło i energicznie mieszać patelnią, aby zagęścić sos.
Na samym końcu dodać szpinak, zamieszać kilka razy. Kurczaka wyłożyć na talerz i ozdobić prażonymi migdałami i świeżymi liśćmi szałwii.

 

Komentarze

  • 0
    dsss
    Opublikowano

    SzczyptaChili

    Pyszny pomysł na kurczaka :)
  • 0
    ja
    Opublikowano

    Bożena Matuszczyk

    Smakowity kurczak;)
  • 0
    ania
    Opublikowano

    anka1988

    pyszny kurczak, zrobię rodzinie na obiad, będą zadowoleni :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !