Sposób przygotowania

Wątróbkę umyć osuszyć w papierowej kuchennej sciereczce pokroić na mniejsze cząstki. Posiekać drobno cebulę. Rozgrzać na patelni masło i oliwę dodać cebulę.
Kiedy się zeszkli dodać wątróbkę. Smazyc mieszając az wątróbka sie usmazy doprawić solą i pieprzem. Zdjąc wątróbkę z patelni i ustawic w cieplym miejscu.
Czosnek posiekać jak najdrobniej.
Na pozostalym na patelni tluszczu ulozyc pokrojone w plastry pomidory, smazyc z kazdej strony minutę. po czym posypac posiekanym czosnkiem. Na warstwie pomidorów ułozyc watrobke z cebulą i jeszcze chwile razem smażyc. Podawac potrawe posypaną siekaną zieloną pietruszką.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !